Saturday, January 23, 2010

BLaCk, WhItE, n GrEy...= Gorgeus

actually ni ade la tema syok sendiri sempena Hari Inovasi INSPEM...but sgt cantik kombinasi color ni..sungguh elegen..wakaka..yeke? buktinya ramai yg puji busana yg aku pakai..hehehe...(perasan suda)..aku tk nk ckp byk psl tema color ni...apa yg patut dibanggakan tuk hari Inovasi ni adalah GIMIKnya...cetusan idea kawan2ku yang sungguh kreatif...syg tk dpt saksikan betul2 time salji turun tu..huhu..rugi tk rekod..full with gimic...hebat...

beberapa perkara yang aku nk highlight kan kt sini yang aku rasakan telah membuatkan hari Inovasi kali ini sgt mengujakan..

-Majlis yang penuh ngan gimik (perasmi tmpal logo i kt backdrop dan salji turun melengkapkan acara perasmian).
-Ceramah oleh Prof. Madya Dr. Mat Rofa yang sangat memberi impak...membuka minda dan membuatkan diri terpikir dan takjub kepada kebesaran Allah.
-majlis yg agak santai dan ceria...tahniah tuk pasangan emcee yang serasi lg sporting mengacarakan majlis...
-Hiasan bilik yang indah dengan juntaian logo i.
-Persembahan multimedia wpn agak simple..tp telah membuatkan ramai yang ketawa gmbira melihatkan wajah2 mereka terpampang di wide screen...
-Cik puan emcee tuk acara cabutan bertuah yang sungguh keletah dan spontan...hehehe...
-makanan yang sedap pilihan bersama oleh ida n Dr. R( i like the bihun goreng, sambal belacan n jeli kelapa so much).
-dan yang plg penting....Big Bos puji aku nye design logo tu....n aku juga bertuah kerana menjadi antara yang mendapat cabutan bertuah pada kali ini...Alhamdulillah...

Pada semua pemenang anugerah, Tahniah diucapkan...pada yang tak menang tu, jgn putus asa..tingkatkan lagi prestasi, InsyaAllah tahun depan mgkin terpilih sbg pemenang, sape tahu kn?..

Akhir skali aku nk ucapkan tahniah kepada AJK dan semua yang bertungkus-lumus membuat persiapan. Tanpa mereka2 dibelakang tabir ini, pasti majlis tk akan sempurna..






mengisi masa luang weekendku yg tk berapa nk luang sgt...hehe.

Hari ni pg2 lagi smgt dtg upm..terus ke k13 tuk preparation e-undi...skali smpai sana tk de org pn..akukah yang terlampau bersemangat? huhuhu...biasalah aku..semangat lbh haha..msg tanya fizi, skali dia bgtau ptg baru dowg nk update data...apa lg cabut g opis sementara nk tunggu kul 2..sempat melencong cari n.lemak n karipap coz perut dh mula nyanyi..smpai opis santap n.lemak n karipap..fuh kenyang...apa nk buat? pertama skali melawat 'muka buku' la hahaha...belek punya belek...huh boring...mata dh mula ngantuk...layan lagu dulu la...

hp bunyi...fizi call bgtau sok baru dowg nk testing data, so arini tk de apa2 yg nk kene buat..huhuhu...ape ni..aku dh smpai upm dh..huhu..kalau ku tau begini, bleh ku rehat kt umah je..tp tk pe la..dh smpai opis leh la wat keje skit..tp tu la..bila nk start wat keje ni...huhuhu...mata dh tk leh nak bukak dh ni...tdo la jap..hehehe...ubat ngantuk mmg tdo je la kn...lynkn je la...

celik2 dh kul 2.. almk...lama gak rupanya aku tdo2 aym...berbantalkan lgn..solat zohor..pastu pk nk wat ape ari ni? tiba2 rs cam rajin je nk kemas bilik...so mula la episod aku kemas bilik opis ku ini...haha..ntah berapa hari leh thn pn aku tak tau...

tara...dh siap kemas...tp? nape cam tak de perubahan je? huhu...apa yg aku buat ni? pdhal dh mcm2 aku susun...tp..tk de perubahan pn..huhuhu...wat penat je...tk pe rehat dulu..pastu smbg blk..

smbil2 rehat...update blog la...hahaha...almk dh ku 4 lbh dh...kemas lum siap lg...k la nk smbg kemas..nnt smbg blk update blog...wassalam.

kt bwh ni ade la beberapa pic yg aku smpt snap...


bilik aku yg wpn dh kemas masih tk de perubahan haha...


Friday, January 15, 2010

Kembali setelah lama menyepi tanpa coretan...

Assalamualaikum semua...
dah lama sangat aku tk membuat coretan di blogku ini....tk pe aku tau blog aku ni tk penngikut setia pn..so org pn tk heran sgt aku update ke tidak...maklum org mcm aku ni tak de cerita menarik pun...org pun mgkn bosan je baca catatan aku ni..tk pe buat yang masih sudi menjengah blog aku yg ibarat hidup segan mati tak mahu ni..aku ucapkan terima kasih banyak...insyaAllah aku akan cuba aktif balik membuat coretan di blogku ini...itu pun kalau aku tk sibuk la...hehehe...sibuk memanjang la katakan..

untuk first post aku pada tahun baru 2010 ini aku rasa masih belum terlambat aku nak ucapkan selamat datang tahun 2010. Semoga tahun ini akn menjanjikan cerita-cerita yang menarik dalam kisah hidupku....Semoga apa yang aku harap dan cita-citakan selama ini bakal tercapai tahun ini..insyaAllah.

Januari 2010
Bulan ini antara bulan yang sibuk bagi aku...sprti thn lepas thn ni aku join team e-undi. aku sendiri tak tau kenapa aku masih tegar tuk join team ni walhal aku sendiri sibuk menguruskan kerja-kerjaku diopis yang byk tak terhingga...haha..keje yg tak pernah2 abih..adui..bila la agaknya semua ni nak settle..kalau aku nk senaraikan semua kt sini, cnfrm tk cukup page...tk pyh la nk listkn kt sini cukup la aku bgtau bulan ni aku bakal terlibat dengan e-undi, Hari Inovasi INSPEM, VC ke scotland dan .....Hehe..

k la ckp dulu tuk kali ini...nnt smbg lg ye..

Saturday, September 12, 2009

SuperHero Personality Test

Your results:
You are Green Lantern

























Green Lantern
100%
Wonder Woman
95%
Superman
90%
Supergirl
75%
Hulk
70%
Robin
65%
Spider-Man
60%
Iron Man
50%
The Flash
40%
Batman
30%
Catwoman
20%

Hot-headed. You have strong
will power and a good imagination.


Click here to take the Superhero Personality Test

Saturday, August 22, 2009

22 Ogos 2009 bersamaan 1 Ramadhan 1430H

Di Ucapkan Selamat Berpuasa Kepada Seluruh Umat Islam.

Tuesday, August 18, 2009

Sunday, August 16, 2009

Sunday...

ari ni aku ponteng senamrobik...huhu..bgn pg td rs cam tk larat sgt...hehehe..sowi ye ida..igt hang tk g...rupanya yang tk g nya k.wanie...tul2 penat...huhuhu...plus mls n syg nk tinggalkn katilku..ari ni mmg niat nk rest puas2 before outing after zohor...hehehe.



ari ni aku ke mines meet my friend...dh lama tk jumpe mmbr aku ni...actually dia ni salah sorg geng aku ms form 3. we all sama2 single lg...so byk gak la story yg leh d share kn...hehehe..we all lepak kt Mc D....mcm2 la cite yang keluar...hampir sejam lbh gak lpk kt Mc. D..then we all g shoping2 skit before blk...thanks my friend. hope to see u again..continue discuss our story..hehehe...